Livskvalitet

Om 10år, 30 år till och med 50 år vad kommer jag att komma ihåg?
Kommer jag komma ihåg att jag hade en svenskaseminarium om stolthet och fördom av Jane Austen, eller att jag hade bra vänner? Kommer jag att komma ihåg den där dagen jag skolkade och stannade hemma och lekte i snön med hunden eller när jag satt i skolan och var uttråkad.?
  Seriöst det enda jag kommer komma ihåg av skolan om en massa år är att jag hade bra lärare och bra vänner, jag kommer knappt komma ihåg det som sades under lektionerna även om jag går 8-4  tre dagar i veckan och går i skolan alla dagar.  Är det livskvalitet? Att gå till skolan alla dagar, när jag knappast kommer att komma ihåg vad vi gjorde om 10 år? Vad gör det att skolka en dag eller två och i stället göra något som ger livskvalitet? Svaret är ingenting, åtminstone inte för mig.

Nu ska jag inte vara kaxig heller, det gör ingenting för MIG att vara borta ett par dagar i månaden för jag har det lätt i skolan, även om jag inte går på alla lektioner så får jag minst G i allt förutom spanska och matte där måste jag plugga. Alla har det inte så lätt och det vet jag om, men enligt mig så ger det ingen LIVSKVALITET för någon att stanna i skolan så länge som alla måste göra.

Livet är vad man gör det till det har jag alltid sagt och så kommer det alltid att vara, men hur bra kan man göra livet till när man måste gå i skolan 5 dagar i veckan cirka 7 timmar / dag.  Men samtidigt går du inte i skolan så får du inga bra betyg, vilket leder till att du inte kommer in på någon bra högskola och många gånger inte får något bra jobb, vilket leder till att du får ha något skittråkigt jobb och känna tristess 5 dagar i veckan.... igen...

Är det inte jävligt ironiskt, du kan få livskvalitet i tonåren genom att skolka ett par dagar i månaden MEN det drabbar dig i vuxenlivet då du kan få ett skittrist jobb och känna tristessen igen, och om du skolkar från jobbet så får du ingen lön, och pengar är nästan allt i världen.


Jag får dåligt samvete av att skolka, men fan vad skönt det är att få lite mer livskvalite och riktig nytta gjord.

Oups

För att ha vaknat 20 i 8 och insett att "fan jag pallar inte komma försent eller låta mamma komma försent för att jag måste duscha".  Josefine har skolkat idag haft pluggdag hemma, det hade ju varit bra om jag faktiskt hade pluggat och inte legat i sängen till halv 2...
Men ändå är det lite mysigt att va hemma idag jag menar palla gå hem i det här vädret i snön, och dessutom fick jag va ute och se mig omkring och gå ut med hunden på mina villkor idag i det vackra vädret.
Det är verkligen något med snöfall, det är så sjukt vackert.

Att göra idag
Läsa ut stolthet och fördom ( fy fan vilken tråkig bok)
Skriva på samhällsarbete
SKriva in spanska på spellic dock antagligen skita i att göra spanskaläxan
Plugga matte
Äta
Städa lite

Tur att det inte är något bra på tv idag då...

.

Smärta när jag ser på dig, men vi är inte längre lika, och jag både ångrar och inte ångrar det jag har gjort

RSS 2.0